/ Αρχική / Βιογραφικό

ΒιογραφικόO ιατρός ογκολόγος Ισάμ Μπανκουσλί, γεννημένος στην Συρία, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1978. Εν συνεχεία ειδικεύθηκε στην Παθολογία στο Γ.Ν.Α "ΚΑΤ" και στο Γ.Ν.Α "Σισμανόγλειο".

Το 1985 μετέβει στις ΗΠΑ. Ακολούθησε πενταετής μετεκπαίδευση στο Roswell Park Memorial Institute, Buffalo, New York, το αρχαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά ερευνητικά ινστιτούτα, παγκοσμίως. Η εκπαίδευση στην Παθολογική Ογκολογία περιελάμβανε πλήθος κλινικών ερευνών καθώς και την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων και φωτοδυναμικών αντικαρκινικών θεραπειών.

Το 1989 ανακηρύσσεται αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Από το 1996 έως το 2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης -έκτακτος καθηγητής-  στο μάθημα χημειοθεραπείας-ογκολογίας στο τμήμα ογκολόγων-ακτινοθεραπευτών ΤΕΙ Αθηνών.

Από το 1998 διευθύνει την Ογκολογική Κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι, με τουλάχιστον 1500 θεραπευτικές πράξεις ετησίως.

Ήταν εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβάθμιση της περίθαλψης των δημοτών ενώ παράλληλα διατέλεσε αντιπρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομιλιών σε συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες, στα ΜΜΕ, καθώς και σε πλήθος επιστημονικών δημοσιευμάτων και συγγραμμάτων αλλά και στη διοργάνωση συνεδρίων.
Τέλος, ο ιατρός Μπανκουσλί, αποτελεί μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιριών, μεταξύ των οποίων:
·    American Society of Clinical Oncology
·    European Society for Medical Oncology
·    Arab American Society Clinical Oncology
·    Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

                                   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
(c) copyright 2010, Ισάμ Μπακουνσλί MD, PhD