Όσον αφορά την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου, η διατροφή φαίνεται να παίζει ουσιαστικό ρόλο μία και το 70%-80% όλων των μορφών καρκίνου σχετίζεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες και συνεπώς οι διαιτολογικές επιλογές μας φαίνεται ότι επηρεάζουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΔΡΑΣΗ
ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥΟδηγίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου έχουν δημοσιευτεί από διάφορους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίες ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους, και αποτελούν τη βάση για τη διατροφική πρόληψη και άλλων χρόνιων νοσημάτων πέραν του καρκίνου, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Στη συνέχεια παρατίθενται οι προληπτικές οδηγίες διατροφής από τη World Cancer Research Fund και την American Cancer Society .
Στόχοι Δημόσιας Υγείας και ατομικές συμβουλές (World Cancer Research Fund)Οδηγίες δίαιτας, διατροφής και πρόληψης καρκίνου (American Cancer Society)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ
Υποθρεψία και καχεξία στον καρκίνο
Επιπτώσεις της υποθρεψίας/καχεξίας στον ασθενή με καρκίνο
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ