1.Καταναλώνετε, κυρίως, φυτικής προέλευσης τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά).
2.Διατηρείστε σε υγιεινά επίπεδα το σωματικό σας βάρος.
3.Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα.
4.Καταναλώνετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών (>5 μερίδες ημερησίως).
5.Εάν πίνετε, περιορίστε την κατανάλωση σε λιγότερο από 2 ποτά την ημέρα για τους άνδρες και 1 για τις γυναίκες.
6.Περιορίστε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος.
7.Συνολικά, τα λίπη και τα έλαια πρέπει να παρέχουν 15-30% της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης. Περιορίστε την κατανάλωση ζωικού λίπους.
8.Ποικιλία αμυλούχων ή φυτικών τροφών πρέπει να αποτελούν το 45-60% της συνολικής θερμιδικής ενέργειας ημερησίως.
9.Συνολικά η ποσότητα αλατιού δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 6 γρ. την ημέρα. Περιορίστε τα παστά και αλατισμένα τρόφιμα, καθώς και το
επιτραπέζιο αλάτι.
10.Αποθηκεύστε με επιμέλεια τα τρόφιμα και μην καταναλώνετε τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα για πολύ καιρό.
11.Αποθηκεύστε τα τρόφιμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
12.Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συντηρητικά, προσθετικά και άλλα χημικά στα τρόφιμα.
13.Μην μαγειρεύετε κρεατικά και ψαρικά σε υψηλές θερμοκρασίες.